Hop til hovedindholdet

Dansk Selskab for Almen Medicin logo

Sommermøde i Midt om ADHD


Dato og tid

Torsdag d. 30. maj 2024 kl. 17:00 til 21:00

Tilmeldingsfrist

Lørdag d. 25. maj 2024 kl. 23:55

Sted

Kongensbro Kro, Gl. Kongevej 70, 8643 Silkeborg Kongensbro Kro
Gl. Kongevej 70
8643 Silkeborg

Sommermøde i Midt om ADHD


Arrangementsbeskrivelse

DSAM Midt inviterer til sommermøde den 30. maj 2024 med to inspirerende oplægsholdere, Mikka Nielsen og Maja Vain Gilbert, som fra hver sin position har stor viden om og erfaring med ADHD.

Vi har i år ønsket at se på mistrivslen blandt unge med udgangspunkt i den store stigning i ønsket om udredning for særligt ADHD. Vi ser ikke så meget på det læge-faglige eller de diagnostiske kriterier, men hæver os op og kigger på, hvad der er på spil – for os, for patienterne og for samfundet.

Mikka Nielsen er antropolog og seniorforsker  i VIVE. Hun har i en årrække studeret diagnosen ADHD på et samfundsmæssigt plan og bl.a. interesseret sig for, hvorfor det kan være attraktivt at få en ADHD-diagnose, for diagnosens status, og hvad ulempen ved at få en diagnose kan være. Mikka har gennem årene talt med mange ADHD-patienter og deres familier om diagnosens betydning på godt og ondt.

Maja Vain Gilbert er ungdomspsykolog, stifter og leder af Psykologhuset Ung Terapi i København, podcastvært, forfatter og debattør. Hun møder mange unge i sin klinik, og ADHD-diagnosen er jævnligt i spil. Maja er bl.a. optaget af stigmatisering, og om vi kan udfordre klienternes behov for at få en diagnose – og i stedet tale om, hvilke ændringer der skal til i den unges liv for at leve bedre og mere frit. Hvordan kan vi tale om symptomer, uden at det behøver at medføre en diagnose og et forløb i sundhedsvæsenet?

Mød op til et par spændende timer, hvor vi veksler mellem oplæg og diskussion.

Selve mødet slutter cirka 19.15, hvorefter vi fortsætter snakken og hygger over en middag. Du vælger under tilmeldingen, om du vil deltage i kun mødet eller i både møde og middag.

Tilmelding: Først til mølle og senest 25. maj.

Venlig hilsen
Regionsbestyrelsen i DSAM Midt

Marianne Lentz
Bodil Lyngholm
Helene Larsson
Marius Andersen
Maibrit Petri
Marie Zangenberg
Emil Heilmann Sørensen

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Dansk Selskab for Almen Medicin
Tlf: +45 70707431
dsam@dsam.dk

Kontaktinformation til arrangør

Dansk Selskab for Almen Medicin
Tlf: +45 70707431
dsam@dsam.dk